tiistai 16. lokakuuta 2012

You know when you are German when..

Lukas linkkasi mulle eilen nerokkaan sivun: http://youknowyouregerman.tumblr.com/. Siellä on melko pitkä meemikokoelma saksalaisista erikoisuuksista, tosin ilmeisesti yhdysvaltalaisen silmin nähtynä. Osa asioista ei vaikuta suomalaisena lainkaan omituiselta. Erityisesti pisti silmään ajoissa oleminen, on saksalaista, että 15 minuuttia ajoissa on "in time" (onko tämä espanjalaisten postaama?), puhelimeen vastataan omalla nimellä eikä Hallo tai Hello sekä kadulla juoksevasta ihmisestä ei oleteta ensiksi, että se on varastanut jotain vaan että se on myöhässä bussista tai junasta. Ajokortti maksaa melkein kaksi tonnia ja ajoissa oleminen on ihanne ja normaalisti juomaporukassa jokainen maksaa omat juomansa.

Yllättäviä ja mielenkiintoisia on mm. idiomit ja sanonnat, esimerkiksi jonossa seisominen on käärmeessä seisomista (in die Schlange stehen?) ja musta silmä on täälläpäin sininen silmä. Outo kulmakarvoja nostattava teksti oli, että läppäristä ja jostain muusta elektroniikasta maksetaan veroja! Siinä vasta Teosto-lisä.

Lopuksi ruokakulttuuria: Nutella kuuluu joka keittiöön (check) ja McDonaldseissa tarjoillaan lakoholia ja bratwursthampurilaisia. Paikallisessa mäkkärissä pitää siis käydä, mutta lähin on vuoren juurella Goslarissa, mistä myös lähtee raideyhteys mm. Hannoveriin ja Berliiniin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti