tiistai 23. lokakuuta 2012

Aamu alkaa cappuccinosta

Meillä ei ole kahvinkeitintä. Tästä syystä tekee välillä hirveästi mieli kunnon mustaa kahvia. En ole kuitenkaan vielä ostanut sitä koulun kahviosta kertaakaan. Sekin aika varmasti tulee ja kun tulee, se tulee kunnon pullaherkun kera.

Pikakahvi ei ole niin hyvää, joten olemme ostaneet jo monta purkkia cappuccinojauhetta. Oikea annostelu tuntuu olevan ainakin minulle aika rakettitiedettä. Pitkään luulin, että uusin purkki on pahaa, kunnes tajusin laittaa hieman vähemmän jauhetta per kupillinen. Kun annostelu on kohdillaan, se on todella hyvää. Luennoilla huomaa nykyään haaveilevansa cappuccinosta eikä vaikka teestä. Ikävä kyllä capua ei voi juoda iltaisin, joten se on erityisesti aamuille varattu herkku.


Tänä aamuna täällä oli kunnon Hervanta-sumu! Lisäksi paikalliset ikkunat ovat loistavia aamuisin, oikein parvekkeen korvikkeita, ne voi avata isoksi, työntää pään ulos ja haistella aamuilmaa. Sillä oletuksella tietysti, ettei tuule lehmäfarmin suunnasta, muuten ilmassa on melkoisesti Milkaa. Ei sitä suklaata, vaan sitä lehmää.




En ole varma, onko tämä tullut jo esille mutta kyllä, tämä paikka on niin lande, että ihan lähellä on lehmätila, jonka suunnasta kantautuu lehmien ääniä ja hajuja. Käytiin kävelemässä siellä kerran ja päivän opetus oli, että en todellakaan puhu lehmää. Suuria ja arvaamattoman tuntuisia eläimiä, kun ei tiedä, miltä ne näyttää vihaisina ja miltä lauhkeina. Lauhkeina varmaan siltä kuin ne silloin olivat. Muutama vähän vanhempi vasikka oli kovin kiinnostunut meistä, kun käveltiin niiden autauksen ohi, seurasivat meitä koko ajan. Aiheutti pientä hermostuneisuutta, kun kepoisen aidan toiselta puolelta ja takaa kuuluu isohkojen eläimien juoksuaskelia..! Mutta jänniä eläimiä ehdottomasti. Olisin rapsuttanut jos olisin puhunut parempaa lehmää.


Ylen aamu-uutisten kohokohta oli säätiedotus ja suuri matalapaineen rintama Norjan suunnalta. "Hahahaa sieltä se tulee! Prmprmprm katso noiden vesipisaroiden määrää! Hah! Pakkasta! Sadetta!" Täällä viikonlopun helleaalto kesti vielä eiliseen, päivällä oli todella kuuma ja oli pakko keventää vaatetusta, kun kävin kotona päivällä. Normaali-ilmasto näyttää nyt palaavan; sumua, pilvistä, enää vain 6 astetta lämmintä.

Tähän oli myös pakko kiinnittää huomiota. Iltalehti uutisoi eilen, että "Kataista yritettiin puukottaa", tänä aamuna Ylen uutisissa mainittiin, että "Kokoomuksen vaalikojulla mies veti puukon esiin ja pudotti sen maahan." Aika rankka puukottaja. Ja Iltasanomat tunnetusti vielä rankempi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti