tiistai 30. lokakuuta 2012

Syksy on ohi

Eilen satoi taas lunta, vielä enemmän kuin eilen. Oltiin jo syömässä iltapalaa, kun ikkunaan alkoi osua lumipalloja. Espanjalaiset tulittaa! Lähetin miehen lumisotaan, itse olin liian väsynyt ja kärttyinen. Olin nukahtanut jo kahdeksalta ensimmäisen kerran, ei pystynyt enää pukeutumaan ja laittamaan linssejä päähän. Taisto oli kuulemma loistava ja muita vaihtareita kutsuttiin mukaan tykittämällä niidenkin ikkuinoita :D

Lumen takia on ollut tosi jouluinen olo jo pari päivää. Ja talven tulo on aina mukavaa, pääsee sateesta ja pimeydestä eroon. Lumentulo on myös loistava syy viimein ostaa hehkuviiniä ja stollenia. Kaupoissa on ollut jo useamman viikon hirveästi jouluherkkuja mutta joulukautta ei mielestäni voi avata ennen kuin syksy on selvästi jätetty taakse. Stollen on saksalaista joulukakkua, melko kuivaa, päällä on hirveästi tomusokeria ja sisällä rusinoita ja marsipaania, todella hyvää! Piparit on vielä hankkimatta, mutta ehkä niitä malttaa odottaa jopa marraskuuhun.


Danka keksi pari päivää sitten hyvän tavan lopettaa syksy, hieman ennen tuota eilistä lumisotaa. Hankimme vaihtariporukalla kasan kurpitsoja kaiverrattavaksi ja syötäväksi :) Meillä oli oikein mukava kurpitsankaivelu ja -kaiverruspiiri samaan aikaan kun joukko espanjalaispoikia katsoi jalkapalloa. Espanjalainen Mertaranta muuten huutaa GoloGoloGoloGoloGoloGolo tai jotain sen tapaista, kun tulee maali, kuulostaa todella huvittavalta! Kurpitsapiiri oli ajoittain hyvin hiljainen ja keskittynyt, kuului vain heikkoa kaiverrusääntä, taustalla kuuluvat jalkapalloäänet olivat ihan viihtyisiä tilanteeseen.

Kurpitsojen sisällöstä keitettiin lopuksi keittoa, joka jätettiin tekeytymään seuraavaan päivään. Arvatkaa kumpi kurpitsa on kumman? Alla espanjalaispojat kurpitsarivin kanssa.




Kurpitsakeitto näytti oikein herkulliselta, mutta en päässyt maistelemaan sitä koska miekkailu oli pahaan aikaan :/ En kyllä kadu mitään, siellä oli taas todella kivaa. Maximilianin ja Ulriken matsia oli tosi mielenkiintoista katsella, edellä mainittu on miekkaillut 12-vuotiaasta, jälkimmäinen 5 vuotta, hyväntasoista tappelua siis :D Pitää ehkä katsoa lisää miekkailua youtubesta, tuntuu tosi opettavaiselta pelkästään katsoakin matseja. Ja ei noita harjoituksiakaan turhan usein ole, sunnuntain treenit ovat lisäksi aika lyhyet.

Kurpitsakeiton tilalle tehtiin ruuaksi lettuja ja niiden väliin jauhelihaa. Tosi herkkua, tätä tehdään pian uudestaankin. Koko ruoka olisi huomattavasti nopeampi tehdä jos olisi kaksi paistinpannua.. Ei kyllä silti mene hankintaan, vielä ainakaan.

Täältä saa kaupasta scho-ka-kolaa, kofeiinisuklaata! Varustelekassa myytiin sitä yhteen aikaan, mutta tällä hetkellä sitä ei saa sieltäkään. Suomeen siis. Täällä sitä on ruokakaupassa ja se on halvempaakin kuin lekassa \o/ Pelkkä tumma suklaa olisi tietysti edullisempaa. Neljä palaa vastaa yhtä vahvaa kuppia espressoa. Voin tuoda tätä jouluksi Suomeen, varmaan löytyy innokkaita maistelijoita?


Lisäsin kansioon Clausthal im Herbst pari uutta kuvaa, lisäksi olen unohtanut postata kuvat, mitä otin eräällä kävelyllä :) Ne ovat täällä. Antti oli jossain ja lähdin kävelemään itsekseni Altenaun suuntaan ja päädyin oudoille poluille. Löysin kivoja reittejä ja helposti takaisin kotikulmillekin.

Lopuksi yllättynyt Antti ja yllättävän vakava Juan Jose.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti