lauantai 20. lokakuuta 2012

Ensimmäinen luentoviikko, done

Kaikki kurssit eivät alkaneet vielä tällä viikolla, mutta joka tapauksessa, ensimmäinen kierros luentoja käyty! Maan tapa (tai yliopiston) näyttää olevan, että prujut jaetaan ilmaiseksi luentojen alussa opiskelijoille :) Kaikki sähkötekniikan luennot ovat samassa luokassa (yksi kurssi on jossain muualla) ja ne kaikki pidetään saksaksi, toisin kuin kaasu- ja öljytekniikan luennot näyttäisivät olevan pääsääntöisesti englanniksi.

Hyppäsin tänään mukaan eilen alkaneeseelle kurssille gas transport. Mielenkiintoista asiaa, hyvää taustatietoa putkista, hitsauksesta, jännityksistä ja porauksista vaikkei suoraan tuolle alalle työllistyisikään. Kurssilla on todella kansainvälinen osallistujajoukko, muutaman saksalaisen lisäksi siellä on opiskelijoita mm. Venäjältä, Sudanista, Afghanistanista ja Kiinasta. Ja luennoitsija on kansainvälistä uraa tehnyt italialainen (muistaakseni).

Sähkötekniikka on toistaiseksi ollut yhtä sanojen kääntämistä, luennot eivät ole liian vaikeita mutta sanasto on vielä vierasta enkä ole vielä tottunut saksan kuunteluun jotta ymmärtäisin 80-90% proffan puheista, vaikka luentokalvojen ja prujun avulla onkin pysynyt koko ajan kärryillä mistä aiheesta tällä hetkellä puhutaan. Haaveilu, torkkuminen ja seinien tuijottelu ei siis mitenkään liity tähän ymmärtämisasiaan.. Pääsin jo puheisiinkin jonkun paikallisen kanssa erään luennon lopuksi kun olin piirrellyt lintuja luentopaperiin, jotta ajatukset pysyisivät aiheessa. Pitää tehdä tätä lisää niin tutustuu ihmisiin? :D

Ryhmät ovat sen verran pieniä, että luennoilla ei ole juuri koskaan äänessä muu kuin luennoija, joten siinä mielessä ihmisiin tutustuminen ei ole niin helppoa tai ainakaan nopeaa. Joillakin on kuulemma ihan massaluentojakin, joilla on yli 100 osallistujaa kerralla, mutta minulla ei näytä niitä toistaiseksi olevan.

Ostettiin eilen orkidea, huone on taas hieman viihtyisämpi :) Täällä on kesän viimeinen lämpöaalto meneillään, ulkona on pe-su välillä n. 20 astetta lämmintä ja aurinko paistaa! Ja läheinen lehmäfarmi kuuluu ja tuoksuu säännöllisin väliajoin.. Huomenna rillataan lämpöaallon kunniaksi muiden vaihtareiden kanssa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti