keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Kurpitsakuvia

Danka laittoi kurpitsaillan kuvat facebokiin, tässä muutamia :)








Antilla on harjoitusviikonloppu Goslarissa orkesterin kanssa ja olen ekan kerran vähään aikaan yksin kotona muutaman päivän. Saa nähdä tuleeko tyhjää ja tylsää. Vai vain hyvää vaihtelua! Paljon opiskelua ainakin on suunnitelmissa, lauantainakin on luento.. Varmaan keksitään muiden vaihtareiden kanssa jotain tekemistä, niin kuin yleensä.

tiistai 30. lokakuuta 2012

Vielä pari huomautusta

Täällä on myös riisifruttia ilman hilloa isoissa purkeissa, 800-1000 g. Se on ihan valtavan hyvää! Se katoaa meidän jääkaapista koko ajan liian nopeasti :D

Hain kirjastosta kunnon sanakirjan, se on aivan loistava <3 Olen jo pari päivää hajoillut siihen kun edes koulun nettisanakirja ei aina osaa kertoa sanoja. Mun pitää ehkä hankkia omaksi vastaava laitos, viimeistään kun palaan Suomeen. Kurssit on vaikeita, kun jatkuvasti tulee uusia sanoja ja ei sen takia pysy luennoilla ihan mukana.. Mutta pitää kääntää paljon kotona.

Viimeisenä ja oleellisimpana, olen ihan koukussa Diablo 3:een ._. Paa ja Tomppa, tulkaa pelaamaan mun kaa! Muutkin voi jos teillä on se. Onneksi Antilla on yhtä hyvä koukku Mass Effectiin niin kumpaakaan ei haittaa vaikka toinen pelaa koko ajan :D

Syksy on ohi

Eilen satoi taas lunta, vielä enemmän kuin eilen. Oltiin jo syömässä iltapalaa, kun ikkunaan alkoi osua lumipalloja. Espanjalaiset tulittaa! Lähetin miehen lumisotaan, itse olin liian väsynyt ja kärttyinen. Olin nukahtanut jo kahdeksalta ensimmäisen kerran, ei pystynyt enää pukeutumaan ja laittamaan linssejä päähän. Taisto oli kuulemma loistava ja muita vaihtareita kutsuttiin mukaan tykittämällä niidenkin ikkuinoita :D

Lumen takia on ollut tosi jouluinen olo jo pari päivää. Ja talven tulo on aina mukavaa, pääsee sateesta ja pimeydestä eroon. Lumentulo on myös loistava syy viimein ostaa hehkuviiniä ja stollenia. Kaupoissa on ollut jo useamman viikon hirveästi jouluherkkuja mutta joulukautta ei mielestäni voi avata ennen kuin syksy on selvästi jätetty taakse. Stollen on saksalaista joulukakkua, melko kuivaa, päällä on hirveästi tomusokeria ja sisällä rusinoita ja marsipaania, todella hyvää! Piparit on vielä hankkimatta, mutta ehkä niitä malttaa odottaa jopa marraskuuhun.


Danka keksi pari päivää sitten hyvän tavan lopettaa syksy, hieman ennen tuota eilistä lumisotaa. Hankimme vaihtariporukalla kasan kurpitsoja kaiverrattavaksi ja syötäväksi :) Meillä oli oikein mukava kurpitsankaivelu ja -kaiverruspiiri samaan aikaan kun joukko espanjalaispoikia katsoi jalkapalloa. Espanjalainen Mertaranta muuten huutaa GoloGoloGoloGoloGoloGolo tai jotain sen tapaista, kun tulee maali, kuulostaa todella huvittavalta! Kurpitsapiiri oli ajoittain hyvin hiljainen ja keskittynyt, kuului vain heikkoa kaiverrusääntä, taustalla kuuluvat jalkapalloäänet olivat ihan viihtyisiä tilanteeseen.

Kurpitsojen sisällöstä keitettiin lopuksi keittoa, joka jätettiin tekeytymään seuraavaan päivään. Arvatkaa kumpi kurpitsa on kumman? Alla espanjalaispojat kurpitsarivin kanssa.




Kurpitsakeitto näytti oikein herkulliselta, mutta en päässyt maistelemaan sitä koska miekkailu oli pahaan aikaan :/ En kyllä kadu mitään, siellä oli taas todella kivaa. Maximilianin ja Ulriken matsia oli tosi mielenkiintoista katsella, edellä mainittu on miekkaillut 12-vuotiaasta, jälkimmäinen 5 vuotta, hyväntasoista tappelua siis :D Pitää ehkä katsoa lisää miekkailua youtubesta, tuntuu tosi opettavaiselta pelkästään katsoakin matseja. Ja ei noita harjoituksiakaan turhan usein ole, sunnuntain treenit ovat lisäksi aika lyhyet.

Kurpitsakeiton tilalle tehtiin ruuaksi lettuja ja niiden väliin jauhelihaa. Tosi herkkua, tätä tehdään pian uudestaankin. Koko ruoka olisi huomattavasti nopeampi tehdä jos olisi kaksi paistinpannua.. Ei kyllä silti mene hankintaan, vielä ainakaan.

Täältä saa kaupasta scho-ka-kolaa, kofeiinisuklaata! Varustelekassa myytiin sitä yhteen aikaan, mutta tällä hetkellä sitä ei saa sieltäkään. Suomeen siis. Täällä sitä on ruokakaupassa ja se on halvempaakin kuin lekassa \o/ Pelkkä tumma suklaa olisi tietysti edullisempaa. Neljä palaa vastaa yhtä vahvaa kuppia espressoa. Voin tuoda tätä jouluksi Suomeen, varmaan löytyy innokkaita maistelijoita?


Lisäsin kansioon Clausthal im Herbst pari uutta kuvaa, lisäksi olen unohtanut postata kuvat, mitä otin eräällä kävelyllä :) Ne ovat täällä. Antti oli jossain ja lähdin kävelemään itsekseni Altenaun suuntaan ja päädyin oudoille poluille. Löysin kivoja reittejä ja helposti takaisin kotikulmillekin.

Lopuksi yllättynyt Antti ja yllättävän vakava Juan Jose.



lauantai 27. lokakuuta 2012

Ensilumi

Äsken satoi lunta! Muutama päivä on jo ollut aika vilpoisaa, kevyttä pakkasta ja aurinkoista säätä, raitista ilmaa. Loistavaa. Tänään on ehkä lumisotakauden avaus.


Torstaina täällä oli taas jäätävä sumu. Se kyllä hälveni illan mittaan mutta tiheimmillään ei nähnyt kuin muutaman lyhtypylvään päähän. Edes Hervannassa ei ole usein yhtä tiukkaa sumua.



Päivän onnistumiseni oli, kun aloin selvittämään saako siksarin lasisista olutpulloista panttia. Yhtäkkiä kolme lasipulloa oli ilmassa ja sain niistä vain yhden sain kiinni. Kauppaan lähteminen ei ollutkaan niin nopeaa tänään.. On ainakin lattiat pesty!

edit: Ja lumiukko pyöritelty.


tiistai 23. lokakuuta 2012

Erilaisia kukkia ja miekkailua

Yksi orkidean kukista on oman tiensä kulkija. Se kasvaa hiukan ylöspäin, kun muut suuntautuvat normaalisti katsomaan sivuille.


Kävin viimein miekkailemassa sunnuntaina! Ensimmäisen puolentunnin aikana pidettiin alkulämmittely, harjoiteltiin jalkatyötä, miten miekkaa pidetään kädessä ja miten sillä pistetään. Sitten alettiinkin opastaa miten takki ja toinen takki sekä johdot ja kypärä laitetaan päähän ja yhtäkkiä olinkin miekkailemassa täydessä varustuksessa! Oli todella kivaa, tosin kendo puski yllättäen jatkuvasti läpi. Jalkatyössä ja ajoituksissa on pieniä eroja. Kendossa etummainen jalka ja kädet liikkuvat yhtäaikaa tai edistyneemmillä jalka liikkuu ensin, sitten kädet seuraavat perässä. Miekkailussa (fencing/fechten, eurooppalainen miekkailu) käsi ojentuu ensin, sitten jalka seuraa.

Havaitsin myös melko syviä periaatteellisia eroja näiden kahden miekkailulajin välillä. Eurooppalainen miekkailu on paljon enemmän freestylea, ainakin tuon yhden harjoituskerran perusteella. Uinninopetus tuntuu hyvältä vertaukselta erojen havainnollistamiseen. Eurooppalaisessa miekkailussa sanotaaan, että liikuta käsiä näin ja jalkoja näin, tässä on uimapuku ja räpylät, minkä jälkeen tuupataan järveen harjoittelemaan. Kendossa käydään läpi teoriaa ja kuivaharjoitellaan kolme kuukautta, ennen kuin mennään edes järvelle. Eurooppalaisesta miekkailusta tuntui puuttuvan selkeät muodot, sekä itse taistelusta, että tapakulttuurista, vaikka siinäkin on tervehdys ennen ottelun aloittamista. Lisäksi siinä on hirveä määrä johtoja! Miekka ja takki yhdistetään johdoilla ja koko setistä roikkuu yksi pitkä johto taaksepäin, joka yhdistyy mm. pistelaitteeseen. Osumia seurataan siis sähköisesti, osumasta kuuluu kova tuuttaus ja pistelaitteeseen syttyy valo sen mukaan, kumpaan miekkailujaan on osuttu ja onko osuma alueella, jolta saa pisteitä, vai ei. Esimerkiksi floretilla taistellessa käsistä ja jaloista ei saa pisteitä.





Aamu alkaa cappuccinosta

Meillä ei ole kahvinkeitintä. Tästä syystä tekee välillä hirveästi mieli kunnon mustaa kahvia. En ole kuitenkaan vielä ostanut sitä koulun kahviosta kertaakaan. Sekin aika varmasti tulee ja kun tulee, se tulee kunnon pullaherkun kera.

Pikakahvi ei ole niin hyvää, joten olemme ostaneet jo monta purkkia cappuccinojauhetta. Oikea annostelu tuntuu olevan ainakin minulle aika rakettitiedettä. Pitkään luulin, että uusin purkki on pahaa, kunnes tajusin laittaa hieman vähemmän jauhetta per kupillinen. Kun annostelu on kohdillaan, se on todella hyvää. Luennoilla huomaa nykyään haaveilevansa cappuccinosta eikä vaikka teestä. Ikävä kyllä capua ei voi juoda iltaisin, joten se on erityisesti aamuille varattu herkku.


Tänä aamuna täällä oli kunnon Hervanta-sumu! Lisäksi paikalliset ikkunat ovat loistavia aamuisin, oikein parvekkeen korvikkeita, ne voi avata isoksi, työntää pään ulos ja haistella aamuilmaa. Sillä oletuksella tietysti, ettei tuule lehmäfarmin suunnasta, muuten ilmassa on melkoisesti Milkaa. Ei sitä suklaata, vaan sitä lehmää.




En ole varma, onko tämä tullut jo esille mutta kyllä, tämä paikka on niin lande, että ihan lähellä on lehmätila, jonka suunnasta kantautuu lehmien ääniä ja hajuja. Käytiin kävelemässä siellä kerran ja päivän opetus oli, että en todellakaan puhu lehmää. Suuria ja arvaamattoman tuntuisia eläimiä, kun ei tiedä, miltä ne näyttää vihaisina ja miltä lauhkeina. Lauhkeina varmaan siltä kuin ne silloin olivat. Muutama vähän vanhempi vasikka oli kovin kiinnostunut meistä, kun käveltiin niiden autauksen ohi, seurasivat meitä koko ajan. Aiheutti pientä hermostuneisuutta, kun kepoisen aidan toiselta puolelta ja takaa kuuluu isohkojen eläimien juoksuaskelia..! Mutta jänniä eläimiä ehdottomasti. Olisin rapsuttanut jos olisin puhunut parempaa lehmää.


Ylen aamu-uutisten kohokohta oli säätiedotus ja suuri matalapaineen rintama Norjan suunnalta. "Hahahaa sieltä se tulee! Prmprmprm katso noiden vesipisaroiden määrää! Hah! Pakkasta! Sadetta!" Täällä viikonlopun helleaalto kesti vielä eiliseen, päivällä oli todella kuuma ja oli pakko keventää vaatetusta, kun kävin kotona päivällä. Normaali-ilmasto näyttää nyt palaavan; sumua, pilvistä, enää vain 6 astetta lämmintä.

Tähän oli myös pakko kiinnittää huomiota. Iltalehti uutisoi eilen, että "Kataista yritettiin puukottaa", tänä aamuna Ylen uutisissa mainittiin, että "Kokoomuksen vaalikojulla mies veti puukon esiin ja pudotti sen maahan." Aika rankka puukottaja. Ja Iltasanomat tunnetusti vielä rankempi.


lauantai 20. lokakuuta 2012

Ensimmäinen luentoviikko, done

Kaikki kurssit eivät alkaneet vielä tällä viikolla, mutta joka tapauksessa, ensimmäinen kierros luentoja käyty! Maan tapa (tai yliopiston) näyttää olevan, että prujut jaetaan ilmaiseksi luentojen alussa opiskelijoille :) Kaikki sähkötekniikan luennot ovat samassa luokassa (yksi kurssi on jossain muualla) ja ne kaikki pidetään saksaksi, toisin kuin kaasu- ja öljytekniikan luennot näyttäisivät olevan pääsääntöisesti englanniksi.

Hyppäsin tänään mukaan eilen alkaneeseelle kurssille gas transport. Mielenkiintoista asiaa, hyvää taustatietoa putkista, hitsauksesta, jännityksistä ja porauksista vaikkei suoraan tuolle alalle työllistyisikään. Kurssilla on todella kansainvälinen osallistujajoukko, muutaman saksalaisen lisäksi siellä on opiskelijoita mm. Venäjältä, Sudanista, Afghanistanista ja Kiinasta. Ja luennoitsija on kansainvälistä uraa tehnyt italialainen (muistaakseni).

Sähkötekniikka on toistaiseksi ollut yhtä sanojen kääntämistä, luennot eivät ole liian vaikeita mutta sanasto on vielä vierasta enkä ole vielä tottunut saksan kuunteluun jotta ymmärtäisin 80-90% proffan puheista, vaikka luentokalvojen ja prujun avulla onkin pysynyt koko ajan kärryillä mistä aiheesta tällä hetkellä puhutaan. Haaveilu, torkkuminen ja seinien tuijottelu ei siis mitenkään liity tähän ymmärtämisasiaan.. Pääsin jo puheisiinkin jonkun paikallisen kanssa erään luennon lopuksi kun olin piirrellyt lintuja luentopaperiin, jotta ajatukset pysyisivät aiheessa. Pitää tehdä tätä lisää niin tutustuu ihmisiin? :D

Ryhmät ovat sen verran pieniä, että luennoilla ei ole juuri koskaan äänessä muu kuin luennoija, joten siinä mielessä ihmisiin tutustuminen ei ole niin helppoa tai ainakaan nopeaa. Joillakin on kuulemma ihan massaluentojakin, joilla on yli 100 osallistujaa kerralla, mutta minulla ei näytä niitä toistaiseksi olevan.

Ostettiin eilen orkidea, huone on taas hieman viihtyisämpi :) Täällä on kesän viimeinen lämpöaalto meneillään, ulkona on pe-su välillä n. 20 astetta lämmintä ja aurinko paistaa! Ja läheinen lehmäfarmi kuuluu ja tuoksuu säännöllisin väliajoin.. Huomenna rillataan lämpöaallon kunniaksi muiden vaihtareiden kanssa!



keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Panorama ja capoeiraa

Kävin eilen Antin ja Markin kanssa capoeirassa. Tosi hyvää treeniä, varsinkin pohkeet on ihan väsyneet vieläkin. Kivoja kipeitä lihaksia tulossa. Opeteltiin yksi potku ja yksi väistö, jotka sitten yhdistettiin. Yhdistelmään liittyi myös kärrynpyörien tapaista liikkumista. Koko combo tuntui tosi kankealta vielä eilen, mutta sitä on varmasti tosi hauska tehdä kunhan sen oppii paremmin!

Mensasta eli koulun ruokalasta on loistavat näkymät, syömässä käyminen piristää aina päivää. Sain vihdoin otettua kuvia ja yhdistettyä ne hyvin. Antti tiesi sopivan pienen ohjelmankin siihen, kokeilin aluksi itse yhdistellä kuvat panoramamaiseksi, mutta lopputulos ei ollut kyllä yhtä hieno, se softa teki pelkän asettelun lisäksi kunnon venytyksiä ja valotuksen korjauksia kuville. Iso versio aukeaa kuvaa klikkaamalla.


tiistai 16. lokakuuta 2012

Kuvia Goslarista, Altenausta ja muutama Clausthalistakin

Syyskuun lopulla ajoimme vaihtariporukalla vuorelta alas Goslariin ostamaan lautasia, talvitakkeja ja muuta tarpeellista. Itse vietin suuren osan ajasta kävellen pitkin kaupunkia ja juoden olutta Markin, Radon ja Antin kanssa. Iso tuoppi tummaa olutta, parasta. Joskus luulin, että vaalea olut olisi sitä helpoiten juotavaa, mutta kyllä tumma on vain parempaa. Jos ei pidä oluen mausta, seuraavat saksalaiset erikoisuudet maittanevat paremmin:


Goslarin kuvat ovat täällä.



Goslarin reissulla Rado ehdotti hiking tripiä lähialueelle. Alunperin yritimme pitää suunnitelman pienessä porukassa, koska suuret ihmismassat ovat hitaita ja epäketteriä. Alkuperäinen suunnitelma oli mennä lauantaina, mutta koska edellisenä iltana oli mennyt myöhään, lykkäsimme reissua tulevaisuuteen. Keskiviikkona lähdimme kävelemään kohti Altenauta ja syystä X lähdimme kuitenkin isommalla joukolla eli noin 15 hengen voimin. Altenauhun on noin 10 km suuntaansa metsäteitä pitkin. Matkalla tuli vastaan joukko pöyräilijöitä, jotka olivat ystävällisiä ja auttoivat meidät muutamasta risteyksestä oikeaan suuntaan. Oli oikein mukavaa kävellä kunnon matkaa pitkästä aikaa, mutta se kyllä tuntui jaloissakin seuraavat pari päivää. Altenau-kuvat on täällä.




Lisäsin muutaman kuvan myös Clausthalista, ne ovat kansiossa Clausthal im Herbst. Ja jotta kaikki pysyisivät kartalla oudoista paikannimistä, tässä kartta:




You know when you are German when..

Lukas linkkasi mulle eilen nerokkaan sivun: http://youknowyouregerman.tumblr.com/. Siellä on melko pitkä meemikokoelma saksalaisista erikoisuuksista, tosin ilmeisesti yhdysvaltalaisen silmin nähtynä. Osa asioista ei vaikuta suomalaisena lainkaan omituiselta. Erityisesti pisti silmään ajoissa oleminen, on saksalaista, että 15 minuuttia ajoissa on "in time" (onko tämä espanjalaisten postaama?), puhelimeen vastataan omalla nimellä eikä Hallo tai Hello sekä kadulla juoksevasta ihmisestä ei oleteta ensiksi, että se on varastanut jotain vaan että se on myöhässä bussista tai junasta. Ajokortti maksaa melkein kaksi tonnia ja ajoissa oleminen on ihanne ja normaalisti juomaporukassa jokainen maksaa omat juomansa.

Yllättäviä ja mielenkiintoisia on mm. idiomit ja sanonnat, esimerkiksi jonossa seisominen on käärmeessä seisomista (in die Schlange stehen?) ja musta silmä on täälläpäin sininen silmä. Outo kulmakarvoja nostattava teksti oli, että läppäristä ja jostain muusta elektroniikasta maksetaan veroja! Siinä vasta Teosto-lisä.

Lopuksi ruokakulttuuria: Nutella kuuluu joka keittiöön (check) ja McDonaldseissa tarjoillaan lakoholia ja bratwursthampurilaisia. Paikallisessa mäkkärissä pitää siis käydä, mutta lähin on vuoren juurella Goslarissa, mistä myös lähtee raideyhteys mm. Hannoveriin ja Berliiniin.


maanantai 15. lokakuuta 2012

Maanantai ja ensimmäiset luennot

Olen ollut perjantaista asti kipeänä, lauantaina ja sunnuntaina en poistunut oman huoneen lämmöstä minnekään. Tänään alkaa vihdoin olla hiukan parempi olo, mutta en päässyt flunssan takia vieläkään miekkailemaan :( Lauantaina teetä tuli juotua ainakin kolme pannullista, ehkä jopa neljä, lisäksi pannu tai kaksi kamomillaa. Nesteytys siis kunnossa, mutta illalla uni ei meinannut tulla silmään, uskon että join liikaa kofeiinia. Kaiken teen lisäksi olin juonut myös kahvia. Meillä ei ole, ainakaan vielä, kahvinkeitintä mutta cappuccino-jauhetta kulutetaan hyvään tahtiin.

Tänään on ensimmäinen virallinen luentopäivä! Mutta aamun ensimmäisestä kurssista puuttui sijaintitiedot, eipä siis sinne vielä tänä aamuna. Pitää muistaa kirjoittaa sähköpostitiedustelu vastaavalle proffalle, että miten sen kurssin järjestelyt on tarkoitus mennä. Päivän toisen kurssin luokka löytyi yllättävän kivuttomasti, olin jopa ajoissa ja paikalle valui muitakin opiskelijoita. Luennon piti alkaa 13.30, 13.40 joku henkilökunnasta kävi avaamassa meille oven koska seisoskelitiin tyhminä käytävässä. Samassa yhteydessä kyseltiin, missä meidän luennoitsija on, kaveri kävi soittamassa yhden puhelun ja totesi, että taitaapi alkaa vasta ensi viikolla.
Neljältä alkaa vielä yksi tälle päivälle merkitty kurssi, saa nähdä onko siellä mitään! Siitä oli toisaalta tullut nettiin luento- ja tehtäväkalvot, ehkä se todella alkaa tänään. Kääntelin eilen ja toissapäivänä sanoja näistä kalvoista, paljon oleellista sanastoa jota en tuntenut kovin hyvin ennestään. Nyt taipuu, ainakin periaatteessa, energiantuotanto, sähkönjakelu, varastointi, voimaansiirto jne! Pitää tulostaa hieno lunttilappu kaikesta piakkoin. Joitain sanoja saa tarkastaa viidennenkin kerran listasta, kun ne tulevat jatkuvasti vastaan mutta ne eivät silti tartu päähän.

---

Viimeinen luento pidettiin, oli samoja naamoja paikalla kuin edellistä luentoa odotellessa :) Luennoitsijan jutuissakin pysyi kohtuullisesti mukana, piti alkaa kamppailemaan samaa ajatuksenharhailua vastaan kuin Suomessa. Piirtelin papukaijoja tämän välttämiseksi ja sain näin vieruskaverini puhumaan minulle pari lausetta luennon lopuksi :D Profits.

Luentoluokkien ilma vaikuttaa olevan varsinkin lopputunnista melko kuivaa, alkoi iskea aika ikävä yskä loppupuolella, ahdistavaa kun kaikki paitsi luennoitsija on hiljaa mutta itse voisi rykiä vähän väliä kovaan ääneen.. Onneksi oli vesipullo mukana tilanteen kontrolloimiseksi.

maanantai 8. lokakuuta 2012

Pimeys laskeutuu, tähdet näkyy

Täällä näkyy pimeällä niin paljon tähtiä! Linnunratakin erottuu!

Koitettiin tänään löytää Aikido-treeneihin, mutta eipä onnistuttu. Oltiin omasta mielestämme oikeessa paikassa mutta toisesta talosta oli ovet lukossa, toisessa oli jonkun jalkapallo tms. joukkueen treenit. Niinpä, kotiin maistelemaan jo ennestään hyväksi todettua tummaa olutta.

Paluumatkalla opiskelijageton pihasta löytyi Hitler-kissa :D Tosi rapsuja rakastava mustavalkea kisu, jolla oli kiva musta viiksitiplu.

Illan kysymys; nukkuako kunnolla ennen kuin Rathauselle ilmoittautumaan asukkaaksi vai nähdä ihmisiä ja mennä tyhjentämään paikallinen bilemesta freibieristä ja herätä aamulla huonoilla unilla liian aikasin?

tiistai 2. lokakuuta 2012

Tupakan hajua

Eilen oli bileet ja koska paikallinen tupakkalainsäädäntö on löyhempi kuin kotona, ihmiset polttivat sisällä ja nyt kaikki illalla pidetyt vaatteet haisevat :(

Paikka oli hieno saksalainen kartano, ei kovin iso ja ei ehkä oikea kartano, mutta hieno, vanhahko rakennus, joka on erään opiskelijaryhmittymän omistuksessa. Vanhan ajan rattaanpyörän mallisia, metallisia kattokruunuja muun muassa. Myöskin, Frei Brier :D Oikein saksalainen ilta, osalla järjestäjistä oli perinteiset polvihousut ja erään seinän hyllyllä oli täytetty kettu. Pieniä kolpakoita ja olut hana on auki koko illan. Pääsin myös pelaamaan beer pongia ensimmäistä kertaa! Ja hävisin :( Opin myös neljä sanaa espanjaa, tosin jossain vaiheessa paljastui, että se olikin baskin kieltä! Ja että olin kuullut muutaman konsonantin väärin koko illan.

Arvatkaa kuka puhui koko ajan kun valokuvaa otettiin.