perjantai 21. kesäkuuta 2013

Lopulta Praha

Kun olimme Prahassa, siellä alkoi satamaan kuuroittain. Ilmeisesti sateet eivät loppuneet viikkoon sen jälkeen ja alle viikko sen jälkeen, kun olimme lähteneet, Praha ja suurinpiirtein meidän koko paluureittimme Saksan puolella alkoi tulvimaan. Jos ajoitus olisi ollut hieman pielessä oltaisiin saatu kunnon seikkailu paluumatkasta.

Majoituimme Prahassa jonkinlaiseen Pension-hostelliin, joka oli hieman haastava löytää ja sinne talsiminen rinkan kanssa hieman rankkaa. Perillä odotti kuitenkin todella ystävällinen vanha herra, höpötteli kanssamme kaikenlaista odotellessa. Kaikki perille pääsyn rankkuus pyyhkiytyi pois olutta juodessa ja jutellessa.

Ensimmäinen kohteemme oli Prahan linna sekä Petrin näköalatorni. Linnalta on tornille ainakin meille käveltävä matka ja tie vie mukavan metsätilkun halki kukkulan huipulle. Ylhäällä on myös observatorio, jossa olisi ainakin kirkkaammalla ilmalla mielenkiintoinen kierros. Tuona päivänä oli kuitenkin pilvistä ja ohitimme sen.





Prahan osuudesta tuli melko taidematka loppujen lopuksi. Löysimme nykytaiteen museon matkalla Petrin tornilta Charlesin sillalle. Se oli siihen aikaan jo suljettu, mutta sen pihassa oli kaikkea jännää.



Wienissä olin tutkinut ja testaillut erilaisia kameran asetuksia, minkä seurauksena päälle oli jäänyt kaikkein pienin resoluutio! Kaikki loppureissun kuvani ovatkin todella pieniä ja suttuisia sen takia. Harmittaa, varsinkin kun kävimme Mucha-museossakin ja mistään ei saanut kunnon otosta vaikka kuvaaminen olikin sallittua. En ollut nähnyt ennen edes kuvia Muchan kuvituksesta slaavilaisten johonkin kansalliskertomukseen, mutta ne kuvat ovat valtavan kokoisia ja todella vaikuttavia! Myös muu osa taidemuseosta oli hieno nähdä. Paljon kaikenlaita hienoa mutta myös paljon varsinkin vanhempien taidesuuntausten edustajien teoksia, jotka eivät olleet aina niin vaikuttavia.. Hienoa oli kuitenkin että melkein jokaisesta tyylilajista ja aikakaudelta löytyi sekä todella hyviä että todella huonoja. Ne todella huonot saivat kyllä harkitsemaan pitäisikö laittaa omiakin teoksia myyntiin ja odotella lottovoittoa.







 Viimeisenä iltana kävimme katsomassa majoituspaikkamma naapurissa olevassa urheilupubissa jalkapallon mestariliigan finaalipelin. Nyt osaan seurata jalkapalloa! En ollut perehtynyt sääntöihin koulujalkapalloa syvemmin ja mm. erien pituus ja vaihtopelaajien määrä tuli aika yllätyksenä.


Praha oli hiukan turistirysä, samoin Wien, mutta syystäkin, siellä on paljon nähtävää. Hiukan ylihehkutettua ehkä, tai sitten aloin jo turtumaan kaikkiin hienoihin rakennuksiin! Brno ja Bratislava tuntuivat paljon miellyttävämmiltä paikoilta matkustaa, mutta niissä vietimmekin eniten aikaa. Kokonaisuudessaan hieno, onnisunut ja rankka reissu. Ensi kerralla kaupunkiloman pituuden voisi kyllä rajata alle 9 päivään, jalat alkoivat jo väsyä pahasti loppuvaiheessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti