lauantai 23. helmikuuta 2013

Kölnin karnevaalit

Oho, tuli pieni päivitystauko. Korjausliikkeenä laitan useamman päivityksen tänään.

10.-12.2 Kävimme Kölnissä katsomassa karnevaaleja. Köln ja lähiseutu ovat kuulemma karnevaalien ajan ihan sekaisin Ja karnevaaliaika kestää viikon! Toinen agenda oli nähdä Lauraa ja Lukasia pitkästä aikaa. He olivat olleet jo useamman päivän Kölnissä ennen meitä. Lisäksi Lukaisin äiti ystävällisesti majoitti meidät kaikki.

Matkustaessa huomasi jänniä eroja ilmastossa. Täällä ylhäällä vuorilla on kunnon lumet ja pakkasta, alas vuorilta ja kohti Hannoveria niin yhtäkkiä kaikki on vihreää!




Kölnissä Laura ja Lukas hakivat meidät juna-asemalta ja koska kaikilla oli nälkä, päädyimme myös tapaamaan heti alkuun joitain Lukasin sukulaisia. Oli mahtavaa nähdä pitkästä aikaa suomikavereita ja jännää pumpsahtaa Lukasin sukulaisten keskelle :D Karnevaaleilla on tapana pukeutua mutta minulla ja Antilla ei ollut oikein mitään asusteita. saimme kuitenkin kellarista lainaan karnevaalihatut :)

 
 
Menimme illalla paikallisen lähiön party-telttaan. Karnevaalien aikaan pystytään ylimääräisiä juhlapaikkoja ympäriinsä, joiden sisällä on musiikkia, juomatiski ja loputon määrä naamiaisasuihin pukeutuneita ihmisiä. Soittolistan suosituimpia kappaleita ovat laulut, joita soitetaan ja lauletaan tyypillisesti juuri karnevaalien aikaan, ne oli tosi hilpeitä ja muutama jäi aika hyvin mieleen.Myös Lukasin veli saapui paikalle, se oli pukeutunut valtavaksi viikingiksi (se on todella pitkä ja raskasrakenteinen), Lukas oli vampyyri ja Laura leppäkerttu :)


Maanantai oli Rosenmontag eli se isoin karnevaalipäivä. Menimme Kölnin keskustaan katsomaan sitä isointa paraatia. Lukas vaihtoi vampyyristä pingviiniksi. Paraatien kanssa oli alkuun hauska väärinymmärrys; karnevaaliparaati on saksaksi Karnevalzug ja aluksi luulin, että Lukas ja muut oikeasti puhuivat jostain kaupunkijunista. Joka tapauksessa, Kölnin keskustan paraati oli valtava. Me katseltiin sitä pari tuntia, kerättiin iso kasa karkkia ja lopulta päätettiin jättää kesken ja etsiä ruokaa kun alkoi paleltamaan liikaa. Kun kävelimme ympäriinsä ja illemmalla kun suunnittelimme lähtöä, karnevaaliparaati jatkui yhä.. En tiedä kuinka kauan se oikein kesti mutta pitkä se oli.


 



Tiistaina oli lähtöpäivä :( Hienosta "viikonlopusta" jäi käteen hyvät muistot ja kangaskassillinen karnevaalikarkkia paraateista :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti