lauantai 9. helmikuuta 2013

Alas vuorelta ja Goslariin

Eilen käytiin Goslarissa, oli mukavaa vaihtelua tulla alas vuorelta pitkästä aikaa. Alas vievä tie on todella kiemurteleva ja matkalla on hienot maisemat :) Goslar oli siis suurin lähikaupunki täällä, josta lähtee jopa raideyhteys muuhun maailmaan. Paikallinen arkkitehtuuri jaksaa vain edelleen ihmetyttää, se vaan on niin erilaista. Talot ovat aina koristeellisia, vanhoja, vieri vieressä.. puisia ristikkopuutaloja? Onko se oikea sana niille? Löysin vain saksan- ja englanninkieliset termit asialle: Umgebindhaus tai upper lusatian house. Olen kirjoittanut näistä ennenkin mutta toisto on tehokeino ihmetykselle. Näitä on joka paikassa tuijotteluähkyyn asti. Kaikki on kovin värikästä, erityisesti ovet. Jotkut ovat kyllä tosi ränsistyneitäkin, maalipinta repeilee, erityisesti täällä yläkylässä joissain taloissa. En jaksanut ottaa eilen itse kuvia vaikka kaikkea olikin mukava tuijotella, Goslarista saa ihan paikkaansapitävän kuvan googlen kuvahaustakin. Koko Saksa tosin lienee näitä täynnä.

Ensisijainen syy Goslarissa käymiselle oli, että olen ehtinyt rikkoa täällä jo kahdet housuni. Uudet housut löytyi todella nopeasti, heti ensimmäisestä kaupasta :) Woolsworth-nimisessä tavarataloihmeessä oli jotain alerekkejä, joista yllättäen löytyi kahdet oikein käyttökelpoiset perushousut. Oikein opiskelijahinnoin vieläpä. Kävin tutkimassa muidenkin kauppojen tarjontaa, mutta eipä sieltä enää tarttunut mitään mukaan. Olisin halunnut ostaa myös hameen mutta niitä ei oikein ollut tarjolla. Pitänee odottaa kevättä. Teekaupasta löytyi vielä pari pakettia kotiin tuomisia, japanilaista senchaa sekä jotain erikoista murskattua assamia.

Huomenna (sunnuntaina) Kölniin katsomaan karnevaaleja Lauran ja Lukasin kanssa :) Illalla on Dankan synttärit ja aamulla pitäisi herätä aikaisin niin, että yhdeksältä olisi jo bussissa matkustamassa.. Varmaan uni maittaa matkustaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti