lauantai 23. helmikuuta 2013

"Ein Bier ist kein Bier,"

"zwei Bier ist wie ein Bier und ein Bier ist kein Bier! Dawegen soll man mindestens drei Bier trinken."

Jotain mitä Maria oppi saksalaisilta kavereiltaan: yksi olut on kuin ei olutta lainkaan, kaksi olutta on kuin yksi olut joka on kuin ei lainkaan olutta; sen takia pitää juoda vähintään kolme olutta. Sanan "kein" yhteyteen kuuluu kädenheilautus.

Ensimmäinen Slovaki uunista ulos

Itäeurooppajaosto eli slovakit ja kroatialainen ova täällä vain puoli vuotta ja eilen oli ensimmäisen lähtevän slovakin Mishkan läksiäiset. En viettänyt Mishkan kanssa hurjan paljon aikaa yhdessä mutta silti oli jotenkin vaikeaa loppuillasta sanoa hyvästit ja lähteä kotiin. Vähän esimakua tulevasta, mielessä välähti vain miten paljon tällaisia läksiäisiä tulee ennen kuin tämä reissu on ohi.

Tänne ei tunnu jäävän ensi lukukaudelle kuin espanjalaisia ja turkkilaisia meidän lisäksi :/ Uusi satsi erasmuslaisia tosin saapuu näihin aikoihin myös ja huhu kertoo että niiden joukossa olisi yksi ruotsalainenkin :0 Yksi uusi espanjalainen on jo soluttautunut joukkoomme. Nyt olisi täydellinen aika opetella espanjan alkeet, sitä kuulee kuitenkin vähän väliä täällä :D

Hippies

15. päivä perjantaina bilekellarissa oli Flower Power night. Bilekellarin nimi on Keller Klub ja tyypillisin juhlimispaikka täälläpäin koulun ruokalan Mensan lisäksi. Mensabileet on yleensä aika tylsiä, musiikki on niin kovalla, että ainoa tekeminen tuntuu olevan tanssilattia. Kellarissa on myös tanssilattia mutta se on puoliksi myös hyvin pubimainen ja siellä voi tanssimisen lisäksi vain oleskellakin, puhua ja pelata pöytäjalkapalloa.

Flower Power tarkoittaa hippejä ja melkein kaikilla olikin jotain teemanmukaista yllään. Teemanmukaista tuntui kaikille tytöille ainakin tarkoittavan pääpantaa :D Teippasin paitaani rauhanmerkin pakkausteipillä mutta en ole ihan varma miten hyvin se lähtee irti.. Koitin nopeasti ottaa sitä eilen pois mutta siitä jää ehkä jotain jäämiä paitaan :( Pitää paneutua asiaan kunnolla uudestaan, toivottavasti paitani selviää näistä teippauksista, nihkeää jos vaaleansiniseen paitaan jää jotain kummallisia ruskeita teipinjämiä.


Antti jäi melkein kotiin mutta lähti sittenkin mukaan kun käytiin hakemassa se kotoa uudestaan mukaan :D Samalla liimattiin Bashatin Silvialta lainaamaan kukkapantaan toinen kukka takaisin kiinni.

Kölnin karnevaalit

Oho, tuli pieni päivitystauko. Korjausliikkeenä laitan useamman päivityksen tänään.

10.-12.2 Kävimme Kölnissä katsomassa karnevaaleja. Köln ja lähiseutu ovat kuulemma karnevaalien ajan ihan sekaisin Ja karnevaaliaika kestää viikon! Toinen agenda oli nähdä Lauraa ja Lukasia pitkästä aikaa. He olivat olleet jo useamman päivän Kölnissä ennen meitä. Lisäksi Lukaisin äiti ystävällisesti majoitti meidät kaikki.

Matkustaessa huomasi jänniä eroja ilmastossa. Täällä ylhäällä vuorilla on kunnon lumet ja pakkasta, alas vuorilta ja kohti Hannoveria niin yhtäkkiä kaikki on vihreää!




Kölnissä Laura ja Lukas hakivat meidät juna-asemalta ja koska kaikilla oli nälkä, päädyimme myös tapaamaan heti alkuun joitain Lukasin sukulaisia. Oli mahtavaa nähdä pitkästä aikaa suomikavereita ja jännää pumpsahtaa Lukasin sukulaisten keskelle :D Karnevaaleilla on tapana pukeutua mutta minulla ja Antilla ei ollut oikein mitään asusteita. saimme kuitenkin kellarista lainaan karnevaalihatut :)

 
 
Menimme illalla paikallisen lähiön party-telttaan. Karnevaalien aikaan pystytään ylimääräisiä juhlapaikkoja ympäriinsä, joiden sisällä on musiikkia, juomatiski ja loputon määrä naamiaisasuihin pukeutuneita ihmisiä. Soittolistan suosituimpia kappaleita ovat laulut, joita soitetaan ja lauletaan tyypillisesti juuri karnevaalien aikaan, ne oli tosi hilpeitä ja muutama jäi aika hyvin mieleen.Myös Lukasin veli saapui paikalle, se oli pukeutunut valtavaksi viikingiksi (se on todella pitkä ja raskasrakenteinen), Lukas oli vampyyri ja Laura leppäkerttu :)


Maanantai oli Rosenmontag eli se isoin karnevaalipäivä. Menimme Kölnin keskustaan katsomaan sitä isointa paraatia. Lukas vaihtoi vampyyristä pingviiniksi. Paraatien kanssa oli alkuun hauska väärinymmärrys; karnevaaliparaati on saksaksi Karnevalzug ja aluksi luulin, että Lukas ja muut oikeasti puhuivat jostain kaupunkijunista. Joka tapauksessa, Kölnin keskustan paraati oli valtava. Me katseltiin sitä pari tuntia, kerättiin iso kasa karkkia ja lopulta päätettiin jättää kesken ja etsiä ruokaa kun alkoi paleltamaan liikaa. Kun kävelimme ympäriinsä ja illemmalla kun suunnittelimme lähtöä, karnevaaliparaati jatkui yhä.. En tiedä kuinka kauan se oikein kesti mutta pitkä se oli.


 



Tiistaina oli lähtöpäivä :( Hienosta "viikonlopusta" jäi käteen hyvät muistot ja kangaskassillinen karnevaalikarkkia paraateista :D


lauantai 9. helmikuuta 2013

Alas vuorelta ja Goslariin

Eilen käytiin Goslarissa, oli mukavaa vaihtelua tulla alas vuorelta pitkästä aikaa. Alas vievä tie on todella kiemurteleva ja matkalla on hienot maisemat :) Goslar oli siis suurin lähikaupunki täällä, josta lähtee jopa raideyhteys muuhun maailmaan. Paikallinen arkkitehtuuri jaksaa vain edelleen ihmetyttää, se vaan on niin erilaista. Talot ovat aina koristeellisia, vanhoja, vieri vieressä.. puisia ristikkopuutaloja? Onko se oikea sana niille? Löysin vain saksan- ja englanninkieliset termit asialle: Umgebindhaus tai upper lusatian house. Olen kirjoittanut näistä ennenkin mutta toisto on tehokeino ihmetykselle. Näitä on joka paikassa tuijotteluähkyyn asti. Kaikki on kovin värikästä, erityisesti ovet. Jotkut ovat kyllä tosi ränsistyneitäkin, maalipinta repeilee, erityisesti täällä yläkylässä joissain taloissa. En jaksanut ottaa eilen itse kuvia vaikka kaikkea olikin mukava tuijotella, Goslarista saa ihan paikkaansapitävän kuvan googlen kuvahaustakin. Koko Saksa tosin lienee näitä täynnä.

Ensisijainen syy Goslarissa käymiselle oli, että olen ehtinyt rikkoa täällä jo kahdet housuni. Uudet housut löytyi todella nopeasti, heti ensimmäisestä kaupasta :) Woolsworth-nimisessä tavarataloihmeessä oli jotain alerekkejä, joista yllättäen löytyi kahdet oikein käyttökelpoiset perushousut. Oikein opiskelijahinnoin vieläpä. Kävin tutkimassa muidenkin kauppojen tarjontaa, mutta eipä sieltä enää tarttunut mitään mukaan. Olisin halunnut ostaa myös hameen mutta niitä ei oikein ollut tarjolla. Pitänee odottaa kevättä. Teekaupasta löytyi vielä pari pakettia kotiin tuomisia, japanilaista senchaa sekä jotain erikoista murskattua assamia.

Huomenna (sunnuntaina) Kölniin katsomaan karnevaaleja Lauran ja Lukasin kanssa :) Illalla on Dankan synttärit ja aamulla pitäisi herätä aikaisin niin, että yhdeksältä olisi jo bussissa matkustamassa.. Varmaan uni maittaa matkustaessa.

perjantai 8. helmikuuta 2013

Tiedät olevasi Saksassa kun,

3/4 Youtuben videoista ei toimi.


Myöskin, "se ole minun asiani" = "Das ist nicht mein Bier" = se ei ole minun olueni.