keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Tentti, flunssaa ja loskaa

Taas flunssa. Olin ehkä viikon terveenä kun se iski taas, tällä kertaa nousi kuume ihan kunnolla enkä kyennyt tekemään oikein mitään muuta kuin nukkumaan ja makoilemaan sängyssä koko tiistain. Nyt alkaa onneksi helpottaa, tosin miekkailuharkkoihin tai lenkille ei ole kyllä vielä pariin päivään mitään asiaa.

Ensimmäinen tenttimme meni oikein mallikkaasti. Koko tilaisuus oli rento ja luennoitsijan kysyi ihan inhimillisiä kysymyksiä. Varoitti vielä alussa, että älkää huolestuko jos ette osaa vastata kaikkeen, se on ihan normaalia eikä ole esteenä hyvillekään arvosanoille. Kovin tärkeää vaikuttaisi kuitenkin olevan, että osaa kuunnella tarkkaan mitä kysytään, joskus kysymystä saattoi edeltää pitkäkin taustoitus. Kyllähän nämä englannin kieliset varmasti menee helposti mutta entä sitten kun pitäisi osata sama saksaksi.. Onneksi ensimmäinen saksankielinen suullinen koe on vasta maaliskuussa.

Sää on kääntynyt tällä viikolla plussan puolelle, kaikkialla on loskaa ja märkää. Meillä oli kovat suunnitelmat mennä tiistaina hiihtämään mutta sää ja flunssa tekivät oikein tuplaeston sille suunnitelmalle. Ehkä vielä jonain päivänä. Säätiedotus näyttäisi lauantaille jo pakkasta, josko talvi taas silloin palaisi. Täällä oli jo jonakin yönä jopa 15-17 astetta pakkasta, miten hurjaa! Sillä viikolla olikin oikein mukava talvi-ilma.

Antti haki eilen kaupasta flunssan torjuntapaketin: Appelsiinejä, multivitamiinimehua ja ainekset lämpimään pekoni-sipuli-keittoon. Paikallinen pekoni olikin vähän tuhdimpaa mihin oltiin totuttu, ja keitosta tuli hieman liian suolaista. Patongin kanssa keitto oli oikein maukasta, ja jämäkeitto jatketaan tänään paseeratulla tomaatilla ja sipulilla (toivottavasti) sopivan suolaiseksi :)

Ylipäätään tuntuu, että kaupoista on vaikeaa löytää sellaista ruokaa jota on tottunut syömään, varsinkin sellaiset terveelliset jutut kuin maitorahka, puurohiutaleet, täysjyvämurot, leseet ja raejuusto puuttuu valikoimasta kokonaan tai niitä on todella vaikea löytää. Enkä ole vieläkään löytänyt hyvää jugurttia jota tykkäisin syödä, kaikki on joko liian makeita tai vetisiä happamia maustamattomia jugurtteja.. Tässä vaiheessa alkaa siis olla ikävä suomalaista ruokaa :/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti