tiistai 11. joulukuuta 2012

Niin paljon lunta

Täällä ei ole tapahtunut juuri mitään erikoista Berliinin matkan jälkeen. Ei ole ollut tylsää, mutta päivistä ei ole juuri mitään erityistä kerrottavaa. Joinakin päivinä ollaan edelleen luennoilla, välillä on löysempiä päiviä jolloin voi vain olla kotona, käydä kaupassa ja ehkä ulkona illalla miekkailemassa tai jotain muuta mukavaa.

Joillekin jo hehkutin, että sain ensimmäisen kerran mustelmia miekkailusta sunnuntaina, kun vastustajan miekka osui reiteen eikä rintaan. Ja ennen miekkailua oli taas kamala motivaatiokuoppa, kun tuolilta on aina niin vaikea nousta ja ulkona on kuulemma muitakin ihmisiä. Mutta aina se motivaatio löytyy viimeistään treeneistä :) Huomenna saan kyydinkin miekkailuun, treenipaikka on hieman kauempana kuin sunnuntaisin. Miekkailu on kielellisestikin oivaa harjoittelua, luennoitsijoiden tarinoissa alkaa jo pysyä mukana jos ei ole liian paljon uusia sanoja ja jaksaa keskittyä mutta kun nuoret paikalliset puhuvat keskenään niin se on kertaluokkaa haasteellisempaa. Aina on voittajafiilis jos ymmärtää edes, mikä on keskustelun aihe x)

Täällä on satanut yli viikon lunta ja lumiaurat on olleet jo pari päivää putkeen töissä. Kaikki on ihan valkoista ja lunta on parhaissa paikoissa lähemmäs metri. Pakkasta ei (onneksi) ole ihan niin paljon kuin Suomessa, ainakaan vielä. Kylmimmillään lienee ollut 8-9 astetta pakkasta sekä tuulta. Joulu tulee niin nopeasti, että tämän vuoden puolella ei taida ehtiä enää laskettelemaan täällä, vaikka tässä ihan lähistöllä on jossain laskettelurinne. Alle kaksi viikkoa enää täällä! Keskiviikkoiltana pitää ottaa jo juna Bremenin suuntaan. Jo Berliinissä oli outoa olla niin kauan poissa täältä-kotoa, outoa lähteä takaisin Suomeen välillä :D

"Institut Energieelektronik"




Ainiin, olihan meillä koulun pikkujoulubileetkin 7. päivä! Osa ulkomaalaisista kokkasi ruokaa, jota oli loppujen lopuksi ihan tolkuton määrä! Meiltä ei odotettu mitään kun meitä on vain kaksi :D Muun muassa myös Tsekkiläinen ja Kroatilainen ruoka puuttuivat listalta oletettavasti samoista syistä. Lisäksi oli tietysti musiikkia ja tanssilattia, musiikista ikävä kyllä vastasi alkuillasta huono rap-ryhmä, jotka lauloivat jotain Clausthalista.. Sanoista ei saanut oikein muuta selvää kuin kertosäkeen "CLAusthaaaaaaAL!" Jing otti meistä illalla hyvin edustavan kuvankin:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti