keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Ennen lähtöä

Lähtö alkaa jännittämään vaikka samaan aikaan on tunne, että on jo korkea aika lähteä, kun valmisteluja on tehty jo viime talvesta lähtien ja viime viikkoina oikein erityisen paljon. Perjantaina pitää pakata vielä laukut lopulliseen kuosiin! Päivät tuntuvat loppuvan käsiin.

Lauantaina lennämme Bremeniin, missä viivymme muutaman päivän. Sen jälkeen menemme junalla noin 200 km kaakkoon kohdekaupunkiin, Clausthal-Zellerfeldiin. Clausthal-Zellerfeld (tästä eteenpäin vain Clausthal) on pieni, 15 000 asukkaan kaupunki 560m korkeudella Harzin vuoristossa. Vertailuna Tampereella on noin 200 000 asukasta, Kuopiossa 90 000, Raumalla 40 000 ja Keuruulla 10 000. Tosin kaupunkien väliset etäisyydet ovat (kuulemma) aivan toista luokkaa kuin Suomessa, ja kaupungit ylipäätään on rakennettu tiheämpään. Tästäkin hieman asukastiheyslukuja: Clausthalissa on 437 askm2, joka on hieman korkeampi kuin Tampereen 412 as/km2! Keuruulla, joka on vertailukaupungeista lähinnä Clausthalia asukasmäärältään, asukastiheys on vain 8,4 as/km2.

Lähimmät suuret kaupungit ovat Hannover (85 km), Magdeburg (110 km) ja Braunschweig (60 km). Etäisyys Hampurista on 220 km, Berliinistä 250 km, Dresdenistä 280 km ja Frankfurtista 250 km.


Tulevan yliopiston nimi on Technische Universität Clausthal. Yliopisto on vanha ja erikoistunut erityisesti kaivos- ja energiateollisuuden tarpeisiin. Energia- ja taloustieteen tiedekunnan alla toimivat mm. Teho-elektroniikan, energiaprosessitekniikka ja polttoaineteknologian, kaivostekniikan sekä öljytekniikan laitokset. Yliopisto ei ole suuren suuri, vain 4000 opiskelijaa verrattuna TTY:n 10 400 opiskelijaan. Hervanta lienee siis hieman Clausthalia suurempi asuinalue!


Linkkejä:
http://www.pallontallaajat.net/pt3/maat/saksa
http://en.wikipedia.org/wiki/Bremen
http://www.tu-clausthal.de/Welcome.php.en
http://de.wikipedia.org/wiki/Clausthal-Zellerfeld
http://en.wikipedia.org/wiki/Clausthal-Zellerfeld
http://www.tut.fi/fi/tietoa-tty/tty-pahkinankuoressa/index.htm

1 kommentti:

  1. Vähän kiva tää blogi<3 munki pitäs alkaa kirjottaa blogia: Kun jasu lähti saksaan ja paalta lähti käsistä :DD

    VastaaPoista