tiistai 28. toukokuuta 2013

Taas kotona

Pitkän ja rankan loman jälkeen taas kotona. Käytiin Tsekissä, Slovakiassa ja myös Wienissä pikavisiitillä. Kuvia ja tarinoita hieman myöhemmin, nyt vain fiilistelyksi pari kuvaa matkaa edeltävästä raekuurosta.



sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Wernigerode

Perjantaina kävimme Wernigerodessa, autolla! Michaelilla oli alkuun akkuongelmia mutta kun auto saatiin vihdoin käyntiin päätimme lähteä heti eikä huomenna lauantaina. Ajomatka Brockenin eteläpuolelta oli siisti, paljon hienoja maisemia ja pikkukyliä ja mutkaisia teitä. Wernigerode sijaitsee hienolla paikalla, vuorien OIKEALLA puolella, "Harzin sateenvarjon" alla, toisin kuin me joten siellä ei sada juuri koskaan. Kaikki sateet satavat Brockenin tälle puolelle..




Päivä oli tietenkin aurinkoinen ja miellyttävä. Aluksi söimme lounaaksi burgerit amerikkalaistyylisessä dinerissa, Sigurd soitti meille oppaan, saksalainen Nina, joka oli Norjassa vaihdossa edellisenä vuonna ja lähdimme talsimaan kohti kaupungin keskustaa ja linnaa.
























Tänään ostin viimeinkin Heart of the Swarmin ja aloitan harjoitella pelaamaan terraneilla!


torstai 9. toukokuuta 2013

Päivän sää

Ukkosta ilmassa

Kesä, kahvi ja Starcraft ovat täällä

Saksankielinen Wiktionary-sivu on ollut ehkä rakkain sivu opiskelussa heti google translaten jälkeen täällä. Tänään huomasin, miten ikävä niinkin viattoman näköinen verbi kuin brechen voi olla.

Se taipuu jo preesensissä suht epäsäännöllisesti, tietysti myös ajan mukana epäsäännöllisesti ja lisäksi sillä on vielä sekä transitiivi että intransitiivi muoto, mikä tarkoittaa suomeksi, että perfektissä sen apuverbi voi olla joko haben tai sein, riippuen ihan siitä puhutaanko rikkomisesta vai rikkoutumisesta. Ja kuten melkein mistä tahansa muustakin verbistä, siitä saa monta uutta, mahdollisesti ihan eri merkityksen verbiä yhdistelemällä se pikkusanoihin um, unter jne.

Onhan se ihan hallittavissa, mutta löi hieman päin kasvoja, etten kaiken tämän opiskelun jälkeen tunnistanut sitä bricht-muodossa muun tekstin seasta.


Toin hiusraudan mukanani Suomesta tänne viimeisimmällä reissulla, nyt muistin ottaa sen eilen kaapista. Eilen suoristin, tänään kiharsin, uutuuden viehätys tuntuu iskeneen kanssa tuon kanssa. Mutta kyllä Paa ainakin myy hyviä rautoja! :) Ja ranskalainen letti etuhiuksiin on loistava tapa taistella kuumuutta ja naamalle valuvia hiuksia vastaan.

Sain viimein varattua tenttiajan aurinkokennokurssiin ja lukeminen tuntuu olevan hyvässä vauhdissa. Aika hitaasti loppujen lopuksi, ottaen huomioon miten paljon päivisin on keskimäärin aikaa. Sää on ollut todella hyvä viime aikoina! Todella kesäistä ja aurinkoista. Toivottavasti sama jatkuu, kun lähdemme viikon päästä Tsekkiin ja Slovakiaan. Viime viikonloppuna grillattiin kahtena päivänä ja katsottiin jääkiekkoa kansalaisuuskokoonpanolla Tsekki, Norja, Suomi ja Puola.





En ole vieläkään täysin toipunut flunssastani, innostun aina urheilemaan vähän liikaa ennen kuin paranen tarpeeksi. Starcraft on onneksi rauhoittanut minut aika tehokkaasti aloilleni. HotS on vieläkin ostamatta, ainakin toistaiseksi. Paljon H to usky Huskya ja harjoitusmatseja zergillä ja terranilla AI:ta vastaan! Tämä oli hieno matsi, TvT, paljon tankkeja!


Mulla on tainnut jäädä Raumalta tavaksi, että kesäisin pitää pelata paljon Starcraftia, juoda paljon kahvia ja lenkkeillä paljon. Toivottavasti pian pääsee toteuttamaan tuota viimeistäkin.