maanantai 18. maaliskuuta 2013

2 tenttiä ohi, 2 jäljellä

Pahimmasta stressitä ollaan päästy, eli ensimmäiset saksankieliset suulliset tentit on läpi. Ei nyt mitenkään päätä huimaavilla arvosanoilla mutta olosuhteet huomioon ottaen ihan hyvin. Suullisiin vastaaminen on hieman eri maailmansa kuin kirjallisiin.. Vastaukset pitää osata palauttaa mieleen huomattavasti nopeammin kuin kirjalisessa tentissä ja tuntuu että sen takia kokeeseen valmistautuminenkin pitäisi olla hieman erilaista.

Sain Veronikalta valokuvia sen ja Dankan läksiäisistä ja meidän hiihtoreissusta, tässä muutamia:









tiistai 12. maaliskuuta 2013

Lunta, aurinko, taas lunta

Kyllä, edellisestä päivityksestä on taas aikaa. Ehkä sitten kun säännöllinen elämänrytmi palaa eli kun luennot alkavat uudestaan huhtikuun alkupuolella osaan taas kirjoittaa hiukan säännöllisemmin. Unirytmi ja ruoka-ajat ovat myös valuneet kovin lomamaisiksi ja epäsäännöllisiksi kun ei ole juuri mitään ulkoa tulevaa pakotetta rytmittää päiviä. Mutta niitä oikeita kuulumisiakin sitten.

Viime kuun lopulla kävimme pitkän suunnittelun ja tyhjien puheiden päätteeksi viimein hiihtämässä!Matkaa tuli loppujen lopuksi melkein 15 km, mikä tuntui hieman rankalta kun edellinen hiihtokerta taisi olla joskus 9. luokalla kun kaaduin ja rikoin toisen suksen siteeni :D Siitä huolimatta oli todella hyvä reissu ja sääkin suosi. Jos maaliskuun lopulla kun tenteistä on selvitty riittää vielä lunta niin voisi käydä vielä toisenkin kerran. Yliopiston urheiluinstituutti vuokraa täällä välineitä naurettavaan kahden euron nimellishintaan.



Olemme menettäneet kaksi slovakityttöä lisää ja kroatialaisen. Outoa, kun niihin ei enää törmää missään..
Enää on yksi slovaki jäljellä, sen jälkeen kaikki vain yhden lukukauden täällä viettävät lienevät lähteneet. Pohjustus Slovakian matkaa varten on nyt kunnossa, kunhan kiire hellittää ja matkailuilta ja vierailuilta löytyy aikaa, meillä on jo matkaporukka, suunnitelma auton vuokraamisesta ja lämmin vastaanotto kohdemaassa valmiina.

Viime viikolla tänne pölähti jokin keski-eurooppalainen helleaalto, kolmena neljänä päivänä päivälämpötila hipoi kymmentä astetta ja aurinko porotti. Luulin jo, että nytkö se kevät jo koittaa. Ei koittanut. Sää on taas normalisoitunut ja ulkona pyryttää ja mittari näyttää -7 astetta. Paikallinen sää on omituisen vaihtelevaa. Ja sateista!




Lähtevien vaihtareiden tilalle on alkanut saapua uusia. Toistaiseksi olemme tavanneet vasta yhden espanjalaisen lisää, Pedron, joka vaikuttaa joko hissukalta tai omaa vain keskinkertaisen kielitaidon tai mahdollisesti molempia ja yhden norjalaisen, Sigurdin, joka on kunnon kahvinjuoja, hankki ensimmäiseksi keittiökalusteekseen kahvinkeittimen. Tänään päästään juomaan pitkästä aikaa "oikeaa" kahvia. Itse ei raaskittu hankkia moista vaan ollaan hörpitty pikakahvia. Bashat levittää jatkuvasti huhuja, että tänne olisi tulossa ruotsalaisiakin, Linköpingistä, mutta kukaan ei ole vielä nähnyt moisia.

Tämä kuu on täynnä tenttiin lukua. Kaksi tenttiä on onneksi jo tehty, mutta vielä on kolme jäljellä. Kolme vaikeinta.. Tänään pääsimme molemmat läpi ensimmäisistä saksankielisistä suullisista tenteistä, molemmat tosin hieman rimaa hipoen ja hyvällä urheiluhengellä. Antilla on enää yksi tentti jäljellä, minua odottavat vielä tentit sähkökoneista, sähköjakeluverkosta ja tehoelektroniikasta, saksaksi, tietenkin. Kun ette kuule minusta mitään seuraavaan kahteen viikkoon, olen lukemassa.