keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Hangover ja Berliini

Hannoverin lausuminen englanniksi kuulostaa aina liian paljon siltä, kuin puhuisi hangoverista (krapulasta). Viime viikonloppuna perjantain ja lauantain luentoja ei ollut ja yllättävä vapaa-aika vei meidät slovakien kanssa Hannoveriin. :) Lienee joku saksalainen trendi, että kaupungit tuntuvat isommilta kuin asukaslukuun nähden odottaisi, sillä Hannoverkin tuntui Lontoon kaltaiselta miljoonakaupungilta. Oletin, että siellä olisi suuruusluokaltaan 2 miljoonaa asukasta mutta wikipedian mukaan siellä onkin vain puoli miljoonaa! Rathausilla oli jänniä hetkiä, kun muistin vasta sisällä käyneeni siellä aikaisemminkin. Lukion lopulla vietimme viikon Hannoverin lähellä olevassa kaupungissa Hildesheimissa, joku erasmus- tai vastaava projekti sekin oli.









Loput Hannover-kuvat ovat täällä.

Huomenaamuna torstaina klo 7 starttaa International Centerin bussikyyti Berliiniin, missä on mm. ohjelmassa joulutori ja tekniikan museo. :) Tämä viikko jää hämmentävän lyhyeksi, tänään on käytännössä viimeinen päivä tehdä mitään ja paluu on vasta sunnuntaina. Lisää kuvia ja tarinoita siis aikaisintaan ensi viikolla.



keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Valoa

Vihdoin valoa tunnelin päässä! Tänään miekkailussa alkoi vihdoin tuntua siltä, että alan oppia puhumaan saksaa hieman paremmin. Jotenkin small talkin ja pienten asioiden sanominen alkoi tuntua helpommalta. Ehkä suullisista tenteistä voi sittenkin selviytyä silloin joskus helmikuussa. Kaupan kassa kysyi minulta ekan kerran Saksassa papereita, kun ostin muutaman oluen treenien jälkeen pipo päässä ja siinäkin tilanteessa tajusin, mitä se jutteli ja osasin jopa vastailla sopivilla pikkusanoilla ja fraaseilla. Ainakin omasta mielestäni. Tästä se lähtee!

Kaupungin pääkadulle viriteltiin tänään jouluvaloja ^__^ Ei ne yhtä komeat ole kuin Hämeenkadulla, mutta tuo tunnelmaa ja valoa pimeyteen. Täällä alkaa Suomen tapaan tulla pimeää jo viiden aikaan ja täällä on paikoin luvattoman vähän katulamppuja, varsinkin opiskelijoiden suosimilla pikkupoluilla yliopiston lähistöllä. Otan niistä kuvaa tänne vielä myöhemmin. En tosin ole varma saako puhelimeni kameralla niistä pimeällä kuvaa, josta saisi jotain selvääkin.. Valotusominaisuudet on paikoin aika puutteelliset, erityisesti pimeällä.

sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Music Night

Paikallisen sinfoniaorkesterin konsertti oli oikein hyvä. Ensimmäinen kappale, Beethovenia, oli hieman tylsä vaikka soolotrio olikin vakuuttava. Trioon kuului kolme kamarimusiikkiopiskelijaa Hannoverista, suomalainen viulisti ja korealaiset sellisti ja pianisti. West Side Storyn Symphonic Dances oli illan paras, en ole usein kuunnellut livenä kun torvet pääsivät revittelemään oikein kunnolla. Trumpettiryhmän edessä istuvalla soittajalla oli ajoittain sormet korvissa ja kevyen tuskainen ilme :D Antin epävirallinen lupaus oli, että Goslarin esiintymisessä on erikoisnumerona torven heittelyä!



Jatkuva kielenvaihtelu alkaa tuottaa tulosta. Onnistun nykyään sanomaan englannin väliin suomalaisia ilmauksia kuten "niin" ja "täh?", sekoittamaan suuret määrät saksaa englannin väliin kun en muista enää termejä englanniksi, ainoastaan saksaksi ja jos herään yöllä vessaan, meinaan mumista Antille englantia.

perjantai 16. marraskuuta 2012

Kuuraa ja sumua

Ennen kaikkea haluan puhua säästä, koska tänä aamuna tänne oli laskeutunut tosi nätti kuura sekä jo tutuksi tullut zombie-sumu. Zombie-sumu on sumu, joka on todella tiheää, näkyvyys on selvästi rajoittunut ja se on helppo kuvitella maailmanlopun maisemaan, jossa zombit ovat ottaneet tai kovasti pyrkivät pyyhkimään ihmiset olemasta. Zombie-sumu on erityisen yleistä ainakin vuoristokylissä ja Hervannassa.

Kuuraa!





Onpas tullut pidettyä pitkä päivitystauko! Elämä täällä alkaa rutinoitua, ei tunnu siltä, että viime aikoina olisi tapahtunut mitään erikoista. Aika menee luennoilla, capoeirassa, miekkailussa, kotona videopelejä pelatessa ja silloin tällöin vietetään jossain iltaa pienemmällä tai suuremmalla vaihtariporukalla.

Maanantaina tutustuimme Markin kanssa erivärisiin absintteihin. Juomamäärät pysyivät luonnostaan kohtuullisina koska pullot olivat pieniä eikä niitä ollut montaa. Mutta sokeripalojen polttaminen oli suurta hupia! Ja keltainen absintti näyttää ihan tiskiaineelta tai tolulta.

Keskiviikkona oli Marian yllätyssynttärit ja pitkästä aikaa oltiin viettämässä iltaa koko vaihtariporukalla. Muutamia en ollut nähnyt varmaan kahteen viikkoon! Muutkin taitavat vain uppoutuneen opintoihinsa, matkoihin ja iltaharrastuksiin. Maria oli ensin ehdottanut, että menisimme kerhohuoneeseen x mutta keräännyimmekin salaa toiseen kerhohuoneeseeen ja jätimme vain viestin alkuperäisen tapaamispaikan pöydälle :) Kun Maria sitten tuli oikeaan huoneeseen, meillä oli jo kakku, ilmapallot ja tarjottavat valmiina! Kuva ei ole kovin hyvä, eikä Antti ole vielä paikalla (orkesteriharkoissa) mutta tunnelma ainakin välittyy :) Eikä mulla ole oikein parempia kuvia illasta :/


Sunnuntaina on Antin orkesterin konsertti, ainakin minä ja yksi toinen vaihtari ollaan menossa, pitää vielä mainostaa facebookin ryhmässä, josko joku muukin olisi kiinnostunut. Osa porukasta on tosin Hampurissa tänä viikonloppuna. Halusin kovasti lähteä myös, mutta kaikki viikonloput näyttää olevan todella lyhyitä ennen joulua. Meillä on pari kurssia joista on luentoja joinakin lauantaipäivinä, kuten tällä viikolla ja lähtö lauantai-iltana ja paluu sunnuntai-iltana ei oikein innosta. Nuo viikonloppukurssit loppuvat tosin jo tammikuun aikoihin, jonka jälkeen perjantait ja lauantait ovat ihan vapaita joka viikko! Muutenkin kaikki matkasuunnitelmat näyttävät lykkääntyvän kevääseen ja kesään, jo pelkästä mukavuudenalusta ja koska aikaa tuntuu olevan vielä vaikka kuinka. Lisäksi talvella on kuitenkin koko Euroopassa pimeää, koleaa tai ainakin sateista. Kevät- ja kevätsäällä on varmasti mukavampi tutustua paikkoihin.. Pitää pitää huolta, että silloin on ainakin kurssien osalta aikaa. Puolen vuoden vaihtareilla on tietysti jo nyt kova kiire mennä kaikkialle. Me laskeudutaan vuorelta viimeistään kuunvaihteessa, kun on International centerin järjestämä reissu Berliiniin, jossa käydään mm. joulutorilla!

EDIT:
Löysin vielä yhden hyvän kuvan Marian synttäreiltä :)


Taustalla "venäjän mafia", meidän pieni porukka, joka seisoskeli hieman varjoissa ja vain kuvien taustalla koko illan. En muista mikä lentävä juttu johti venäjän mafiaan mutta hauskaa oli :) Ja edustalla tietysti synttärisankari.